Helene Alfredsson

- ”Astaxin gör mig piggare och det blir lättare att fokusera” Helen Alfredsson har haft en lång och lyckosam golfkarriär. Med sina 18 toursegrar under 24 aktiva år gör det henne till en av svensk golfs mest framgångsrika. Nu spelar hon för att det är socialt och kul, men trots det vann hon US Open för seniorer 2019. Idag står hälsan i fokus, och i somras upptäckte Helen kosttillskottet Astaxin gett henne mer energi och gjort det lättare att behålla mentalt fokus.
top image

Helen Alfredsson har haft en lång och lyckosam golfkarriär. Med sina 18 toursegrar under 24 aktiva år gör det henne till en av svensk golfs mest framgångsrika. Nu spelar hon för att det är socialt och kul, men trots det vann hon US Open för seniorer 2019. Idag står hälsan i fokus, och i somras upptäckte Helen kosttillskottet Astaxin gett henne mer energi och gjort det lättare att behålla mentalt fokus.

– Jag vill vara klar i huvudet och ha en stark kropp som tillåter mig att träna varje dag. När jag tar Astaxin blir jag piggare, mjukare i kroppen och det blir lättare att koncentrera sig, säger Helen Alfredsson.

Folk brukar fråga Helen Alfredsson om hon verkligen är svensk, för hon är högljudd och tar mycket plats. Kanske är det därför hon funnits sig tillrätta så bra i USA, ett land där det är okey att kämpa hårt för att nå framgång. På vinterhalvåret bor Helen i Florida tillsammans med livskamraten Kent Nilsson, ishockeyproffset som spelade i NHL i 22 år. Under sommaren bor de i Onsala utanför Göteborg.

– Jag har alltid mycket tankar som snurrar runt i huvudet, men på golfbanan har jag kunnat fokusera mig. Nu när jag inte längre spelar golf på elitnivå har jag märkt jag att tappat lite av min mentala skärpa. Jag blir också lättare trött. Därför är det så positivt att känna att Astaxin gör mig mindre trött i huvudet, säger Helen.

 ”Astaxin gör mig klarare i huvudet”

Nu när Helen inte spelar golf på proffsnivå längre så har hon tid att träna annat. På vinterhalvåret ägnar hon sig mycket åt en tuffare form av yoga. Det är ett sätt att samla tankarna och behålla fokus. Helen praktiserar även en typ av andningsövningar som hjälper henne att bli klar i tanken och fokusera. Styrketräning utövar Helen året om då muskler är något som framförallt kvinnor mitt i livet har lite svårare att bibehålla.

– Mitt mål i dag är få fortsätta att vara frisk så att jag orkar träna. Jag hoppas att mina leder ska förbli rörliga och de inte blir stela. Träning får mig att må bra och jag vill ha ett bra liv när jag blir äldre. Men något jag märkt med åren är att jag blivit tröttare i både kroppen och i huvudet. Alla letar vi efter något som ska ge oss mer energi och ork så när en kompis till mig berättade att hon blivit piggare av ett kosttillskott som heter Astaxin, så ville jag absolut prova. Sedan visade det sig att även Kent tagit Astaxin och känt sig piggare och mjukare i kroppen, berättar Helen.

Hyn får spänst och lyster av Astaxin

Efter några veckor med Astaxin upptäckte Helen att hon kände sig piggare i huvudet, och under träningspassen kändes det inte lika tungt som det ibland gör. Forskning visar att Astaxin stödjer immunförsvaret, minskar trötthet och ger ett bättre upptag av järn. Det gör att man kan hålla sig frisk och stark. Det ger resultat för den som tränar.

– Att man bara behöver ett piller per dag, det är toppen. Vissa preparat kräver att man tar en hel näve, och det är besvärligt tycker jag. Håller det här resultat i sig så är jag superlycklig. Förut behövde jag kaffe för att känna mig pigg i huvudet, det behöver jag inte längre. Det betyder mycket att vara klarar i tanken. Jag har hört talas om att Astaxin kan återfukta hyn och göra den mer elastisk, det hoppas jag kommer att visa snart, säger Helen. Astaxin förbättrar hudens hälsa från insidan och ut. Det gör att din hud får lyster, spänst och blir slätare. Astaxin minskar även djupet på rynkorna – det är bekräftat i studier.

Att utmana sig själv är att våga leva

Hälsan står i fokus idag och de senaste tio åren har Helen fått ta tag i sin kost då hon utvecklat en del allergier som gjort henne trött och svullen om magen. När hon utesluter gluten, kött och mjölkprotein – då mår hon bra. Att hon inte behöver ställa klockan på morgonen särskilt ofta, att hon inte reser lika mycket eller känner pressen under en tävling gör att mat och måltider får större utrymme. På grund av allergierna ställer sig Helen oftast i köket och tillreder sina måltider.

– Jag får mer tid för mig själv när vi är i Florida. Jag tycker om lugnet där på vintern. Då ägnar jag mig mer åt mig själv och om jag spelar någon golftävling är det den sociala samvaron med de andra tjejerna som betyder mest. Att skratta och låta humor få plats i livet, det är viktigt och ger livskvalitet, säger Helen.

Trots de 35 åren i USA finns det nog något svenskt hos Helen. Bakom det röda håret, fräknarna och det högljudda, finns det jordnära, ödmjuka och ärliga. Känslan när man möter Helen är att man får det man ser och hör.

Om framtiden vet inte Helen så mycket om. Hon behöver inte längre planera så långt fram som när hon tävlade på golftouren. Helen tänker hälsa. livskvalitet och må bra. Hoppar hon på ett projekt gör hon det för att hon vill och tycker att det är intressant, inte för pengarna skull. För golfen gav utdelning och tryggade framtiden.

– Att våga bryta invanda mönster och gå utanför sin bekvämlighetszon är att växa som människa. Golfen utmanade mig att göra det under 40 år. Vi får se vad jag hittar på härnäst, säger Helen.

Av Inger Palm, journalist, Mandarin Media