Lucas Renard

Lucas Renard är en heltidssatsande tennisspelare. Hans främsta framgångsfaktorer som tennisspelare är enligt hans egna uppfattning att han är ambitiös, noggrann och analyserande i allt han gör. Spelstrategiskt försöker han att i största möjliga mån utnyttja hans tunga serve, backhand samt sitt fotarbete.

Lucas spelar nationella såväl som internationella tävlingar. På nationell nivå spelar han i prispengaklassen Herrsingel Elit. Internationellt sett har Lucas spelat allt från 15.000-dollarstävlingar till 250.000-dollarsturneringar. Han har världsranking och poäng i dubbel och singel (ATP), där hans högsta ranking hittills är 670. Lucas har vunnit två 15.000-dollarsturneringar i dubbel, samt varit i final i en singeltävling av samma kategori.

I dagsläget ligger Lucas 1300 i världen. Sommaren 2017 och 2018 vann Lucas senior-SM i singel. Lucas har ett flertal gånger spelat kval till Stockholm Open samt Swedish Open, vilka är de största internationella tävlingarna vi har i Sverige, där den absoluta världseliten deltar.

Under en normal träningsvecka tränar Lucas cirka 25 timmar, där fördelningen mellan tennis- och fysträning är ungefär 65% tennis och 35% fysträning utanför tennisbanan.